Quantcast
Channel: Travel – #INDIECHASE
Viewing all articles
Browse latest Browse all 20

TOP 5 MUST-SEE PLACES IN 📍CONSTANTA

$
0
0

📍Constanta si 📍Marea Neagra sunt destinatii pe care le frecventam des atunci cand eram mica. Imi amintesc de vacantele din copilarie, de parintii si fratele meu mai mic, de escapadele din vacanta de vara cu prietenii din liceu pe timpul cand eram in clasa a X-a, a XI-a. Acum, dupa aproape 8 ani, am ajuns sa revizitez locurile pe care mi le aminteam sincer… destul de vag. Am avut parte de multe surprize, m-am intors cu noi amintiri si multe fotografii de vis de pe litoral. Mi-a placut atat de tare orasul si mi-a priit asa de bine aceasta mini-vacanta, incat vreau sa impartasesc cu tine locurile care mi-au intrat la suflet, asa ca am facut un top 5 locatii MUST-SEE in Constanta, plus tips-uri unde sa mananci bine, ce trebuie sa punctezi cand ajungi in oras, nu te mai tin in suspans, so enjoy:

1

📍Cazinoul din Constanta, inaugurat in 1910, unul dintre cele mai reprezentative simboluri ale orasului, m-a cucerit iremediabil. Nelipsit din pozele de vacanta ale turistilor si din vederile care amintesc de litoral, aceasta cladire impunatoare reuseste sa emane in continuare aerul perioadei sale de glorie, atunci cand interiorul sau era luxos, cu pereti frumos decorati si dichisiti cu candelabre sofisticate cu mii de margele si becuri ce atarna, covoare scumpe si mobilier din esente alese. Accesul in aceasta lume exclusivista le era permis doar persoanelor distinse, iar luxul Cazinoului si mirajul jocurilor de noroc atrageau oameni bogati din toate colturile lumii. Sounds fancy, I know. Si un detaliu de tinut minte pe care l-am aflat despre Cazino este ca in timpul celui de-al doilea razboi mondial a fost transformat in spital.

M-a impresionat frumusetea lui, arhitectura si grandoarea fiecarui detaliu. Chiar daca acum acest loc a ramas o ruina, dincolo de ferestrele sparte si praful care s-a asezat pe fiecare bucatica din Cazino, este o cladire de o unicitate incontestabila ce reuseste sa stea in picioare in ciuda vechimii sale si sa starneasca admiratie.

2

La cativa pasi de Cazino, am descoperit 📍Centrul istoric al orasului, adica centrul vechi. Dinainte sa ajung la Cazino am admirat cladirile grandioase, vechi, istorice in adevaratul sens al cuvantului si mi-am dorit sa ajung pe stradutele lor pentru a savura fiecare detaliu. Surpriza mi-a fost sa dau la fiecare coltisor de strada de aceste detalii care imi delectau privirea, asa ca am enumerat locurile care mi-au captat instantaneu atentia:

📍Casa cu Lei este o cladire al carei stil amesteca elemente preromantice si genoveze, iar numele l-a primit datorita celor patru coloane pe ale caror capiteluri troneaza cate un leu.

📍 Piata Ovidiu, unde se afla statuia poetului roman Ovidiu, denumita dupa numele statuii desi initial denumirea romaneasca a fost Piata Independentei a fost centrul orasului pana la primul razboi mondial. In Piata Ovidiu am vizitat 📍Moscheea Mare, unul dintre cele mai vechi obiective turistice de la malul marii, din turnul careia, inalt de 50 de metri, poate fi admirata zona veche a intregului oras.

📍Farul genovez din Constanta este ridicat pe faleza orasului in jurul anului 1300 si a functionat pana in anul 1913, de atunci insa constituie doar o atractie turistica.

Alte obiective la fel de superbe sunt: 📍Catedrala Sf. Apostoli Petru si Pavel, situata putin mai jos de Piata Ovidiu, 📍Parcul Arheologic Constanta, 📍Edificiul Roman cu Mozaic, 📍Acvariul constantean si 📍Delfinariul din Constanta.

3

Dupa lungi plimbari, am ajuns in portul orasului in cautarea locului perfect pentru a lua masa. Cina, mai exact. Adevarul este ca imi doream la fel de tare sa ajung la 📍Bacaro Port pe cat imi doream sa (re)vad cladirea Cazinoului. Prea multe poze pe Instagram, mi-au facut pofta sa incerc fructele de mare si preparatele lor din peste, la care se adauga design-ul localului, o combinatie de turcoaz& rosu pe alb imaculat, plus bicicleta de la intrarea in local care m-a furat instant, recunosc. Am petrecut 3 seri din 4 luand cina pe marginea malul Marii Negre la Bacaro Port si o dimineata pentru micul dejun, deoarece mi-am dorit sa incerc si preparatele pentru micul dejun din peste. Iti recomand crevetii in sos de lamaie si usturoi- sunt un deliciu. La fel si risotto cu fructe de mare, care seamana bine cu vestita paella, cat si salata cu somon si avocado. Iar pentru mic dejun, fara sa strambi din nas, incearca zacusca de peste si platoul cu gustari pescaresti- te vei indragosti de carnaciorii din peste. Peste, peste, peste! Si foarte de-li-cios!

Bacaro Port are si un fratior, Bacaro 2, unde gasesti acelasi meniu plus alte preparate, burgeri, pizza. Eu am mers pe peste si fruncte de mare, burgeri si pizza am la Cluj, so… s-a dovedit a fi cea mai buna decizie ever, de fiecare data.

4

E imposibil sa ajungi in Constanta si sa nu iti faci timp macar de o plimbare pe plaja. Sunt multe plaje frumoase la Marea Neagra, atat in Nordul, cat si in Sudul Constantei, incepand cu Navodari si incheiand cu Vama Veche, astfel incat este timp sa vizitezi cate una, chiar 2 in fiecare zi. Cea mai apropiata plaja, este plaja din Mamaia. Nisip curat, fin, sezlonguri, umbrelute, muzica si water sports. Te schimbi rapid in costumul de baie, ai grija sa aplici lotiunea cu protectie solara, recomandarea mea MINIM 30 SPF si restul vine de la sine!

Mi-a placut in special plaja 📍H2O Beach si 📍Crazy Beach, unde am si mancat intr-o dupa masa. Yummy food, in special salata de rosii, care a avut cele mai bune rosii pe care le-am mancat in ultima vreme. Rosii de tara, delicioase!

5

Intotdeauna cand calatoresc imi place sa explorez, sa ma aventurez. Fie ca este vorba de Constanta, fie ca vorbesc despre o alta destinatie de vacanta, gasesc relaxant sa te urci pur si simplu la volanul masinii si sa mergi 50-60 km, chiar 100 si mai multi km si sa admir peisajul. O locatie superba in apropierea orasului Constanta este 📍Crama Rasova, la aproximativ 70 km de oras, iar surpriza placuta este ca poti alege sa mergi pe un drum, mai putin aglomerat, plin de peisaje feerice, dupa care sa te intorci pe autostrada spre Constanta, un drum cu alte peisaje poetice.

Atat podgoria, cat si crama Rasova sunt localizate in Cernavoda, in apropiere de Autostrada Soarelui. De pe terasa insorita a locului, am urmarit cursul Dunarii, barci, vapoare si platforme ce transportau marfa. Am vizitat crama si am descoperit procesul de vinificatie: procesul de fermentare in tancuri  si maturarea vinului in butoaice speciale. Iaaaaar in completarea vinului, am servit o portie de scoici, culese de insasi bucatarul care le-a gatit. Am aflat despre el ca atunci cand nu gateste, face scufundari, culege scoici, exploreaza lumea innotatoarelor, hihi. A fost o experienta unica, de la vin la peisaje, la tot!

In incheierea acestui post, iti las vlogul filmat in zilele petrecute la mare. Vezi si tu cum ne-am distrat, ce am facut si afla cum am ajuns sa vizitam orasul Constanta pentru prima oara impreuna! Nu uita sa te abonezi canalului de Youtube si sa lasi un LIKE video-ului daca ti-a placut!

With love, Madalina Merca

The post TOP 5 MUST-SEE PLACES IN 📍CONSTANTA appeared first on #INDIECHASE.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 20

Latest Images

Trending Articles





Latest Images